Forældre udtalelser

Forældre udtalelser til Nomineringen af

"Danmarks Bedste Naturformidler 2021" 

"Det fornægter sig ikke, at hun både er pædagog og naturvejleder.

Mireille rummer og ser hvert barn! Hver lørdag er der et nyt tema: i skoven, på stranden eller måske hos fiskehandleren.

Børnene har kigget på svampe, fundet sommerfugle, bygget snogsenge, fisket efter krabber og små vanddyr, kigget på fisk og skåret ænder op. Ofte bliver der også lavet bål, mens Mireille fortæller historier om naturen.

Min datter elsker at være til Naturhelt hos Mireille – selv en dag, hvor min datter er i dårligt humør, kvikker hun op, når hun kommer ud til Mireille!"

"Mireille er ikke andet en fantastisk! Hun tilbyder naturaktiviteter i skovene ved Nordsjælland hver lørdag. Hun skriver på sin hjemmeside, at "Målet med formidlingen er at lære børn og unge om naturen og samtidig styrke deltagernes fysisk og psykisk igennem legene aktiviteter, science og nysgerrighed. " – og det kan vi tydeligt se hos vores 5-årige datter.
Vores datter har været meget tilbageholdende pga. sproglige udfordringer, og dermed også en anelse forskrækkelse overfor insekter og dyr generelt.
Vi tilmeldte vores datter til Naturhelten, for at styrke hendes usikkerhed og tilbageholdenhed. Hun har været tilknyttet Naturhelten i snart et år, og det har været en fantastisk beslutning! Hun er gået fra at være usikker og tilbageholden, til at være mere selvsikker og engagerer sig utrolig meget om naturen. Det taler hun meget om herhjemme :-)
Hun er blevet meget mere "modig" i forhold til naturen og dens "beboere". Vi har også fået fortalt fra hendes institution, at hun deler sine erfaringer fra Naturhelten med de øvrige børn og voksen – f.eks. når de er på ture, så tager hun selv initiativ til at fortælle om det hun har lært af Mireille/Naturhelten.
Mireille er både inspirerende og motiverer det enkelte barn for at engagere sig om naturen.

Dette kan vi tydeligt se på vores datter.
 Det er også dejligt for os forældre, at hun deler erfaringerne og formidler det til os via facebook.
Varme anbefaler fra os!"

"Mireille har egenhændigt startet firmaet Naturhelten, som tager børn med ud på natur-eventyr.

Poderne fodres med viden om alt fra kystens rå livsformer til skovens dybe hemmeligheder.

Mireilles inkluderende, energiske og behagelige formidling, gør at flere små natur-ambassadører går videre ud i verden med erfaringer og viden, der kan spredes som ringe i vandhullet.


Mireille er oprindeligt uddannet pædagog og det er også der hun tjener til dagen og vejen – og opstarten af firmaet.

Hvis Mireille vinder, vil hun helt sikkert bruge pengene til nyt grej, som kan bruges til at give flere børn oplevelser i naturen.


Målet med formidlingen er at lære børn og unge om naturen og samtidig styrke deltagernes fysisk og psykisk igennem legene aktiviteter, science og nysgerrighed. Hvordan skal børn og unge passe på vores natur og dens beboer i fremtiden- hvis de ingen relationer har til naturen? Mireille mener at menneskets forhold til Naturen grundlægges i børneårene – derfor er det så vigtigt at børnene oplever naturen nu.


Mireille legede altid ude som lille og klatrede i kvarterets mange træer i Nordsjælland – men i dag mødes børn indendørs.

Når Mireille færdes rundt omkring i naturen, ser hun ikke så mange børn der bruger uderummet og får naturoplevelser.

Derfor besluttede hun at det skulle der gøres noget ved, for der venter så mange oplevelser og udviklingsprocesser for børn ude i naturen. Mireille henter inspiration alle vegne det er muligt.

Naturfagligheden er selvstuderet og udvides dagligt – alt overføres til ungerne. Intet går til spilde.

Desuden er Mireille kønsambassadør og gør ekstra meget for at der ikke er forskel på aktiviteter mellem kønnene – alle skal have lige muligheder for læring og oplevelser i naturen."