Tag med til Piratfestivalen 2024

fra den 9. til 13. maj

i Soller på Mallorca

Når I ankommer, vil der blive planlagt en god halvdagsvandretur i bjergene, så vi ikke går glip af festivalens pirataktiviteter. Vandreturen vil inkludere historien om det historiske slag, og undervejs vil vi også besøge et af kystens vagt- og forsvarstårne, som stammer fra år 1614.


I løbet af festivaldagene vil der være forskellige aktiviteter, mens byen forvandles til en slagmark, da de lokale genskaber det store slag fra den 11. maj 1561, hvor 600 mænd fra de omkringliggende byer sejrede over i alt 1.700 pirater, der var sejlet fra Tyrkiet for at plyndre, ødelægge og tage slaver.


Det store slag vil finde sted på stranden i Port de Sóller mandag den 13. maj.
For at få adgang skal man have et armbånd for at kunne deltage i aktiviteterne på Sóllers lokale torv. Inden festdagen begynder på torvet i Sóller by, kan man få udleveret pistoler og krudt af de lokale politifolk, inden optoget fortsætter ned til Port de Sóller.


Dette er Sóllers største og mest festlige festival, hvor rådhuset bliver indtaget, og der bliver ‘hængt’ to ægte levende pirater ud på bankens facade, mens indbyggerne kan følge med udefra. Festivalen emmer af historie, da deltagerne er malet i ansigterne og klædt ud til lejligheden. Dette er dog ikke en festival for børn, da den bliver afholdt så autentisk som muligt.


Kontakt os så hjælper vi med at få et festival armbånd, hotel eller vandrehjem i festivaldagene.